Knivslip
Knivslipare med 2 steg
Non-slip fötter
Knivslipare med 2 steg
Med smart handtag
Kompakt design för smidig slipning av knivar!
Perfekt storlek för köket eller resor.
Färg: Svart
Märke: Beper
Hög kvalitet
87 gram
Enkel och effektiv slipning av knivar
Olika slipinställningar för bästa resultat
Diamantbelagd slipsten med 1000 grit
Kompakt storlek gör den lätt att ta med
Med hållbara diamant-slipstenar
Enkel att använda
Perfekta för släta ytor och detaljerat arbete.
Inkluderar 8 olika stenar för varierande slipning.
Med 3 funktioner i 1 verktyg
Kompakt design
Ergonomiskt handtag
Tre-stegs slipning
Organiserad och säker förvaring
Inkluderar de viktigaste knivarna
Dubbeltsidig slibesten med 1000 och 3000 grit
Passar för de flesta typer av knivar
Håller dina knivar vassa och redo att använda
Kompakt och enkel att använda
Med handtag
Knivsliper integrerad
Med 3 funktioner
Kompakt design
Praktisk display med 12 knivslipare!
En utmärkt presentidé för kockar.
Inkluderar en magnetisk knivhållare
Praktiskt kit för varje kök
Lämplig för både slipning och polering
Två-stegs slipning
Med en finhet på 1000 grit
Säkerställer långvarig användning
Med integrerad knivslipr
Antal knivar: 1
Knivslipare för dina slitna knivar
Knivar är en fast inventar i de flesta kök, de används nästan varje dag när det ska lagas middag till familjen. Det är därför viktigt att de alltid är vassa och klara för användning.
Om knivarna har börjat kännas slitna och inte alltid skär igenom ingredienserna i ett hack, så kan det vara dags att få dem slipade.
Alla knivar blir slitna vid ett tillfälle och förlorar sin effektivitet, ju mer man använder dem. Lyckligtvis kan man hålla dem vassa med hjälp av en knivslipare.
Hos avXperten har vi ett stort urval av köksredskap, såsom: Pizzaugn, brödrost, minutur och induktionskokplattor.
5 saker du bör veta innan du köper en knivslipare
Innan du går ut och investerar i en knivslipare är det många saker att överväga, eftersom inte alla knivar kan slipas med samma knivslipare.
Det finns först och främst många olika typer av knivar och olika sätt som knivarna är tillverkade på. Därför finns det också flera metoder för att slipa sina knivar.
Här nedan är några punkter som man bör ta med i sina överväganden, för att hitta rätt knivslipare för sina knivar.
#1 Är dina knivar europeiska eller japanska?
Som sagt finns det många olika knivar, som är lämpliga för sina specifika uppgifter.
De professionella kockarna har mer eller mindre 5 olika knivar, som de använder varje dag för att utföra sina arbetsuppgifter.
När man talar om knivar handlar det oftast om två typer av knivar. De europeiska och de japanska.
De europeiska knivarna är de som de flesta har här hemma. Dessa knivar är oftast tjockare och tillverkade av en mjukare stål än det som japanerna använder.
De japanska knivarna är tillverkade av traditionellt japanskt stål och är generellt mycket tunnare och vassare än de europeiska knivarna.
De är världsberömda för sin skärpa, men också hur de är tillverkade. De flesta japanska knivar tillverkas för hand och får därför individuell uppmärksamhet från början till slut.
Här är några av de olika knivarna:
- Kockknivar
- Universalknivar
- Santokuknivar
- Örterknivar
- Filéknivar
- Hackknivar
- Ostknivar
- Bröknivar
#2 Hårdmetall slipare och keramisk slipare
I de flesta knivslipare finns det alltid två slipare, en av hårdmetall och en keramisk. Dessa två slipare är hackarna på en knivslipare, där man kör knivarna igenom.
Det första hacket, även kallat "course", är av hårdmetall och är den grova sliparen, som slipar knivarna mest.
Det är denna slipning som kan slita ned dina knivar om man inte är försiktig med hur många gånger man kör kniven igenom.
Det rekommenderas att man inte kör bladet igenom mer än 10 gånger, eftersom det kan förstöra kniven och dess form.
Den keramiska sliparen ser till att bladet blir polerat, efter att det har gått igenom den grova sliparen och inte får en synlig kant efter slipningen.
#3 Elektriska knivslipare eller manuella knivslipare
Det finns många olika typer av knivslipare och alla har sina egna preferenser. Vissa föredrar de manuella knivsliparna, medan andra föredrar den elektriska knivsliparen.
De elektriska knivsliparna har en inbyggd motor, som ser till att slipstenarna snurrar, så man nästan inte behöver göra annat än att sätta bladet på.
Denna typ av knivslipare kräver inte mycket tid eller arbete och kan snabbt och effektivt slipa dina knivar, men det finns också risk för att slita ner kniven.
De manuella knivsliparna kräver lite mer arbete, eftersom man måste hålla kniven i en bestämd vinkel, för att få ut det mesta av slipningen.
Trots detta är detta de flestas föredragna metod, eftersom det är billigast och man har mer kontroll över slipningen.
#4 Funktionalitet och säkerhet
När man hanterar knivar är det alltid viktigt att säkerheten prioriteras. De flesta av våra knivslipare är designade med fokus på säkerheten.
Några av våra knivslipare är bland annat tillverkade med sugkoppsfötter, som fäster vid ytan, så knivsliparen inte glider när man använder den.
Vi har också knivslipare med ett fast handtag, som man kan hålla i för att få bättre kontroll över slipningen.
#5 Knivslipare eller slipsten
Innan man väljer en knivslipare är det viktigt att ta reda på vilka typer av knivar det är, som man oftast kommer att slipa.
Knivslipare
Knivsliparen är det lättaste sättet att slipa sina knivar och kräver inte lika mycket teknik som slipstenen.
Knivsliparen passar för de flesta knivar och gör det stora arbetet för dig, utan att du behöver fokusera för mycket på att hålla kniven korrekt och i en bestämd vinkel.
Det finns också knivslipare för japanska knivar, men det är dock begränsat hur bra de är jämfört med slipstenen.
Slipsten
Japanska knivar är som tidigare beskrivet, tillverkade på ett annat sätt, så bladet har en annan form och storlek i förhållande till de typiska europeiska knivarna.
Man kan riskera att förstöra bladet på de japanska knivarna om man slipar dem på en vanlig knivslipare, eftersom bladen inte är av samma storlek.
Japanska knivar bör underhållas med hjälp av slipsten, eftersom man bättre kan kontrollera hur mycket av bladet som ska slipas och vilken vinkel man ska slipa på.
Så här slipar du dina knivar
De två mest använda slipmetoderna i svenska hem är knivsliparen och slipstenen. Det är de två enklaste och mest effektiva för en normal hushållning.
Nedan finns en kort beskrivning av hur man slipar sina knivar med de två metoderna.
Knivslipare
Knivsliparen är det lättaste sättet att få sina knivar slipade på. De flesta knivslipare är konstruerade så att man inte behöver tänka för mycket på knivens vinkel.
Med knivsliparen ska du bara köra kniven genom hackarna på knivsliparen för att slipa bladet. De två hackarna på knivsliparen ser till att slipa och polera bladet.
Här är det viktigt att man börjar från botten och drar kniven hela vägen upp till knivspetsen. Se till att bladet alltid har kontakt med slipstenarna.
Detta görs 5-7 gånger i hack nummer 1 innan man fortsätter på samma sätt i hack nummer 2.
När man har slipat båda sidor av kniven, bör man alltid skölja den för att få bort damm och rester från kniven.
Slipsten
Denna metod är den svåraste, men samtidigt också den mest effektiva, när man väl får det lärt.
Innan man börjar med slipstenen, bör man droppa lite vatten över den, så ytan är våt. Det gör det lättare att köra knivbladet över stenen.
När slipstenen är våt, bör den placeras stadigt på en yta, där man har gott om plats, så att man inte riskerar att träffa något under processen.
Japanska knivar är tillverkade med en slipvinkel på ca 20 °, vilket innebär att man ska dra bladet med en vinkel på 10 °, för att få ut det mesta av det.
Se till att dra bladet från botten hela vägen upp till knivspetsen. Det är viktigt att få med knivspetsen, då det är en av de mest använda platserna på kniven.
När man har slipat båda sidor av kniven, bör man också skölja kniven för att få bort damm och rester från kniven.