Kander och karaffer
Aldrig mer kalkhaltigt vatten
Passar i kylskåp
Med elektronisk filterutbytesindikator
Tåler maskindisk
Stor 2,6 liters kapacitet
Håller vattnet fritt från kalk och tungmetaller
Stor 2,7 liters kapacitet
Filtrerar vatten från kalk och tungmetaller
Med praktisk isindsats
Håller dina drycker kalla
I en bredd som passar de flesta kylskåpsdörrar
Tål maskindisk
Utvecklat för att minska kalkinnehållet och ta bort föroreningar
Filter ingår
Stor 2,4 liter kapacitet
Får bort kalk och föroreningar i ditt dricksvatten
Tål maskindisk
BPA-fri
Tål maskindisk
BPA-fri
Med smart 360 graders tut
Högkvalitativt munblåst glas
Snyggt och slimmat design
Tål diskmaskin
Med sil och läckagefritt lock
Tåler maskindisk
Perfekt för att servera vin eller vatten.
Designad för att behålla temperatur och smak.
Stor 2,5 liters kapacitet
Filtrerer vandet for kalk, klor og metalrester
Stor 3,5 liters kapacitet
Filtrerer vandet for kalk, klor og metalrester
Stor 2,5 liters kapacitet
Filtrerar vatten från kalk, klor och metallrester
Med MicroDisc-filter
Filtrerar vattnet, medan det dricks
Kander och Karaffer - Många typer & Storlekar
Här på sidan hittar du vårt utbud av kander och karaffer, som kan användas till alla tillfällen, både till fest och till vardag.
Oavsett om du serverar vatten eller vin till dina gäster, kan en vacker kanna vara nästan oumbärlig på matbordet och en karaff till ett gott vin kan bli en del av dukningen och rama in det fint pyntade bordet.
Både kander och karaffer finns i många olika material, designer och storlekar, så det kan vara en djungel att navigera i när en ny kanna till vardagen eller en karaff till festen ska väljas.
Om du sitter och överväger vad skillnaden mellan en kanna och en karaff är, kan du läsa med härunder, där vi har samlat lite nyttig information som kan hjälpa dig att hitta vägen genom djungeln av möjligheter.
Valet av en kanna eller en karaff, oavsett om det är till vardag eller fest, beror i hög grad på din smak, samt vilka vätskor som ska hällas i kannan, och här kan du också hitta lite mer information om vad som är bäst för olika vätskor, så du i slutändan bara ska fatta ett beslut om vilken modell du tycker är finast.
4 saker du ska överväga innan du köper Kander och Karaffer
När du ska välja en ny kanna till vardagens hektiska dagar eller en ny karaff till vin för dina gäster, så är det, som nämnts, en mängd möjligheter, därför kan det vara svårare att besluta sig för en modell än du kanske just tror.
Om du inte har lust att ha tio olika kander eller karaffer stående i skåpet, kan du med fördel läsa med härunder, där vi har samlat några saker du kan överväga innan du köper, så du inte nödvändigtvis behöver mer än en enda kanna och en enda karaff.
#1 - Skillnaden mellan en Kanna och en Karaff
Det är skillnad mellan en kanna och en karaff, även om de påminner mycket om varandra och kan användas till allt från vin till vatten.
Den primära skillnaden mellan en kanna och en karaff är att en kanna ofta har ett lock, medan en karaff antingen inte har något över öppningen eller har en form av propp i toppen.
Utöver detta har en kanna ofta en hällpip, som är en liten formning i toppen, som har den egenskapen att vätskan kan hällas relativt exakt.
Har du ofta vatten eller saft stående kallt i kylskåpet, kan det vara en god idé att du letar efter en kanna, då ett lock ser till att vätskan inte får smak eller lukt från andra saker och livsmedel i kylskåpet.
Det finns också kander som inte har ett lock, men som kännetecknas av att ha en hällpip och dessa används ofta till vätskor som exempelvis mjölk, kakao, vatten, lemonad eller liknande.
Karafler är ofta större än en kanna och har ofta en längre hals och överlag en smalare form.
Det är viktigt att du överväger om din nya karaff ska användas till vin, eftersom det finns särskilt designade karafler för vin, vars utformning gör att vinet får en större yta och därmed kan bli bättre syresatt innan det ska drickas.
Men karafler kan också fås i mer enkla designer, så det kan vara svårt att se skillnad på om det är en karaff eller en kanna, men oavsett vad, så kan de användas för att förvara olika mängder vätska.
#2 - Storleken på Kanna eller Karaff
När du har fattat ett beslut om huruvida du har behov av en kanna eller en karaff, kan du med fördel överväga hur stor denna ska vara.
Både kander och karaffer finns nämligen i många olika storlekar och beroende på hur de ska användas kan det vara fördelaktigt att välja precis den storlek du oftast kommer att ha behov av.
Ofta kan en kanna rymma mer vätska än en karaff, och det kan bero på att karafler i högre grad är avsedda att stå på ett väldukat middag bord, och därför inte får ta upp för mycket plats och samtidigt inte vara för tunga att lyfta med en hand.
En kanna används ofta för att förvara större mängder vätska och här kan det ofta vara nödvändigt att använda båda händerna för att lyfta kannan.
Du kan hitta kander som kan rymma så lite som 2,5 dl och hela vägen upp till 4 liter vätska, så här bör du överväga om den ska kunna användas när barnens vänner kommer på lekdate och ska ha saft, eller om den ska användas på matbordet till middagen, där det inte finns så mycket plats.
Du kan också med fördel ta hänsyn till hur hög och bred kannan är, om du ska använda den för att förvara vätska i kylskåpet.
I kylskåpet finns det nämligen ofta hyllor som begränsar hur hög kannan kan vara, eller hyllor i kylskåpslådan som begränsar hur mycket omkrets eller bredd kannan kan ha.
En karaff kan ofta fås i storlekar på 0,5 till 1,5 liter och är ofta något högre men smalare än en kanna, men när du ska använda en karaff på middagsbordet finns det ofta heller inget behov av att ta hänsyn till om den kan få plats i kylskåpet.
När du ska välja storleken på din karaff är det dock viktigt att titta på designen och vikten av karaflen när det finns vätska i.
Designen är viktig, då vissa karafler är mycket stora i botten och smala upptill, dessa används ofta till vin, och andra är mer storleksmässigt enhetliga i designen, allt beroende på hur mycket plats du vill att karaflen ska ta upp på ett väl dukat bord, kan det vara en fördel att titta på designen.
Vikten av en fylld karaff kan ha stor betydelse för hur lätt den är att hälla ur, och vid ett middagsbord kan det vara opraktiskt att behöva sträcka båda händerna över bordet för att lyfta en tung karaff, därför kan du med fördel välja en något mindre karaff, som du så fyller på när den är tom.
#3 - Material i Kander och Karafler
Kander är ofta gjorda antingen av porslin, keramik eller kraftigt glas, eller av plast, vilket innebär att de generellt är något mer robusta och hållbara än exempelvis en karaff i tunt glas.
Kander i plast och glas är ofta praktiska för vardagsbruk, då de flesta av dessa kan tåla en tur i diskmaskinen, och är också särskilt väl lämpade för användning i kylskåpet, oavsett om det är vatten, iste, lemonad eller vin du använder kannan till.
Kander i porslin och stengods är ofta inte helt så stora, då de i så fall blir ganska tunga att hantera, men de är ytterst dekorativa och rustika att se på, men kan sällan klara en tur i diskmaskinen.
Karafler är ofta utförda i glas och är rent designmässigt något finare i uttrycket, men kan dock fås i många olika designer.
Karafler är ofta något dyrare än en kanna, vilket kan bero på att det har lagts mer energi i designen, eller att materialen är dyrare, eftersom det exempelvis är tunnare glas med samma styrka.
#4 - Användning av Kander och Karafler
Kander och karafler kan användas för många olika vätskor, allt från vatten till vin, och de flesta modeller pryder ett väl dukat bord.
Kander för vatten, juice eller lemonad ser fint ut med färska citroner, isbitar eller apelsiner i, och särskilt om de är i glas, kan de friska färgerna verka väldigt inbjudande.
Vattenkarafler har ofta en lite större öppning där det är lätt att göra vätskan mer inbjudande, genom att tillsätta fruktbitar, eller exempelvis gurkskivor till något iskallt vatten.
En vinkaraff är otroligt vacker att ha stående på middagsbordet, jämfört med en vanlig vinflaska, och den vackra designen är ofta speciellt utformad för att ge vinet en större yta, så alla dofter och smakämnen i vinet får de bästa förhållandena för att träda fram.